Kategorier
Ædelsten

Den hvide engel

I vores lille serie om diamanter på film er vi nået til Marathonmanden, instrueret af John Schlesinger.

Den tidligere SS-læge Szell (Lawrence Olivier), med tilnavnet Der Weisse Engel, har holdt sig skjult i Sydamerika, men nu vover han sig til New York for at hente en samling diamanter, han stjal under sit virke som tandlæge i en KZ-lejr.

Babe (Dustin Hoffmann) er en intetanende historiestuderende, der bliver trukket ind i komplottet, da den uhyggelige læge myrder hans bror, der arbejder som hemmelig agent. Den Hvide Engel tror han ved, hvor diamanterne befinder sig.

Fortiden indhenter nazist: Lawrence olivier i diamantdistriktet.

Lawrence Olivier i Marathonmanden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *